Inscrie-te

Seminarul de Reeducare Perineală se adresează oricărei femei care e preocupată de sănătatea ei și de buna funcționare a aparatului uro-genital.
Deși în țara noastră se vorbește prea puțin despre acest aspect, sistemul medical din țări occidentale (precum Franța) acordă o deosebită atenție asupra subiecutului de reeducăre perineală. În Franța de exemplu, după naștere, fiecare mamă participă la ședințe de reeducare perineală, costul lor fiind acoperit de asigurările de sănătate. Fiindcă prevenția e mai importantă (și mai ieftină) decât tratamentul!

De ce e atât de importantă această reeducare perinală?
Sarcina și nașterea pun o presiune semnificativa asupra planșeului pelvin (un set de mușchi esențiali pentru sănătatea feminină), diminuând considerabil tonusul planșeului pelvin și favorizând apariția unor tulburări precum:

☑️INCONTINENTA URINARĂ (pierderea involuntară de urină)
☑️senzație de disconfort,
☑️retenție de aer în vagin
☑️disconfort în timpul actului sexual
☑️coborârea organelor (prolapsul)

Adeseori femeile ajung la medic abia când tulburările sunt foarte grave și necesită intervenții chirurgicale pentru ameliorare (prolaps al organelor). Prin reeducarea perineală ajutăm refacerea structurilor planșeului pelvin și a perineului și putem preveni astfel de tulburări.

În cadrul seminarului de reeducare perineală veți afla mai mult informații despre tonusul perineal și inconveniențele ce apar după naștere, datorită diminuării lui. Veți învăța ce presupune reeducarea perineală, când trebuie să apelați la un specialist și ce exerciții puteți face acasă, astfel încât să mențineți sănătatea perineală.

Seminarul va fi susținut de kinetoterapeut Ioana Câmpeanu,  specialist în domeniul reeducării perineale și un om minunat care a decis că e timpul să ofere comunității clujene din informațiile ce le-a acumulat în Franța timp de 16 ani, de-a lungul formării ei profesionale.

Seminarul de reeducare perineală se organizează periodic. Vă puteți înscrie oricând, iar noi vă vom anunța data următorului seminar.
Pentru informații legate de data și locul desfășurării seminarului vă rugăm să consultați pagina Orar cursuri.

reeducare perineală seminar

Puteti consulta tarifele cursului nostru AICI

Pentru inscrieri si informatii suplimentare accesati sectiunea Contact.