Inscrie-te

Curs prim ajutor pediatric pentru parinti

Cursul de prim ajutor pediatric se adreseaza parintilor in devenire, parintilor, bunicilor, bonelor si ofera participantilor abilitati care sa ii ajute sa se descurce in situatii de urgente pediatrica.

Cursul include o parte teoretica si o parte practica, in care trainerul va asista fiecare persoana din sala la o simulare pe manechinul special conceput pentru exercitii, pentru cei care invata manevrele de resuscitare; din acest motiv s-ar putea sa se prelungeasca mai mult decat 3 ore pentru cei care exerseaza ultimii.

Temele abordate vor fi:

  • febra la copil (cauze, atitudine terapeutica-cum scadem febra medicamentos si nemedicamentos)
  • convulsiile la copil (descrierea lor, explicarea contextului in care apar, atitudinea corecta in cazul copilului cu convulsie;);
  • sindromul copilului zgaltait
  • traumatismele la copil (aici se va detalia in special trauma la nivelul regiunii cefalice care poate sa dea semne la distanta de la  petrecerea accidentului care a dus la trauma; semne de gravitate; atitudine)
  • arsurile – acordarea primului ajutor in caz de arsura (ce sa faci si mai ales ce sa nu faci in cazul in care copilul sufera o arsura)
  • aspiratia de corp strain– fiecare participant va exersa sub supravegherea trainerului manevrele acordare a primului ajutor pe manechinul special;
  • copilul inconstient (cum indentificam starea de inconstienta, care sunt pasii acordarii primului ajutor)
  • stopul cardiorespirator (atitudine)

Pentru ultimele doua situatii exista protocoale internationale care se revizuiesc in mod repetat; cei prezenti in sala vor primi suport de curs cu protocolul in vigoare, intr-o forma schematizata si usor de inteles.

Trainerul este Dr. Mihai Bucur, medic specialist medicina de urgenta, cu experienta in serviciul SMURD din anul 2009, formator in medicina de urgenta.

Puteti vizualiza orarul cursurilor noastre AICI

Puteti consulta tarifele cursului nostru AICI

Puteti sa va inscrieti completand formularul ACESTA.

curs de prim ajutor pediatric