Motto Burtica Mea

Povestea intalnirii mele cu doctor Angela Laur si a cursului de aromaterapie

aromaterapie cluj

In urma cu aproximativ 6 luni am participat intr-un mod absolut intamplator la un mic seminar de aromaterapie. Recunosc ca inainte de acest seminar cunostintele mele despre aromaterapie erau extrem de limitate. Totul se reducea la arome exotice care pot eventual sa iti aduca o mireasma placuta in casa si nimic mai mult.

Intamplator am intrat la acest seminar, mai mult de curiozitate si ceea ce m-a impresionat de la inceput a fost cladura din vocea speakerului, pasiunea si usurinta cu care raspundea intrebarilor legate de aromaterapie, de terapia diferitelor boli prin uleiuri esentiale. Am fost cucerita de stilul calm, deloc dornic sa impuna ci doar sa informeze si foarte deschis intrebarilor din public, care nu conteneau sa vina.

Am inteles in putinul timp pe care l-am petrecut la acest seminar ca exista anumite uleiuri de  pe urma carora corpul meu avea sa aiba de castigat, ca trebuie sa ai cateava cunostinte ca sa le indentifici pe cele bune de cele contrafacute, am inteles ca exista reguli si principii de aromaterapie, ca aceste uleiuri se pot combina in anumite feluri si ca exista anumite motive pentru care ne plac unele miresme si nu ne plac altele. Totul a fost explicat foarte frumos si clar de catre doamna doctor Angela Laur.

Un lucru care m-a atras ca un magnet a fost faptul ca aceste uleiuri pot fi folosite in scop curativ inclusiv la copii. Pediatru fiind mi s-a parut interesant si extrem de util de cunoscut. Mi s-a explicat ca exista niste particularitati ale folosirii lor la copii, care trebuiesc cunoscute si respectate.

Daca tot am nimerit la prezentare mi-am facut si niste notite legate de ceea ce terapeutul recomandase si am plecat hotarata sa imi comand niste uleiuri pe care sa le incerc, nu inainte sa trec din nou pe la specialist sa imi confirme ca totul e in ordine cu uleiurile alese.

Din intrebarile din sala retinusem ca uleiul de arbore de ceai poate trata otita si alte raceli, asa ca unul dintre uleiurile cumparate a fost acesta.

Ca intotdeauna am inceput sa citesc despre noul subiect care mi se parea extrem de atragator si am mai aflat ca armoaterapia este o „metodă  raţională, totalmente ştiinţifică de profilaxie şi tratament al diverselor maladii. Evident, aromaterapia nu poate substitui medicina clasică cu arsenalul său impunător de preparate farmaceu­tice. Totul se potriveşte la locul său. ulei natural

Cu toate acestea, fără a respinge folosirea mijloacelor medicamentoase, putem vorbi despre un şir de avantaje certe ale substanţelor biologic active vegetale în raport cu preparatele farmaceutice, în profilaxia şi tratamentul unui spectru variat de procese patologice. „

Nu a trecut prea mult timp si am facut o viroza de toata frumusetea. Pe care am tratat-o doar cu uleiurile recomandate de doamna doctor. Am zis ca poate o fi o coincidenta si poate oricum ar fi mers lent inspre bine. La nici o saptmana de la raceala mea, s-a intamplat ca al meu copil sa se planga de durere puternica de ureche. Nu retinusem tot ce spusese doamna Angela la curs dar un lucru stiam sigur: ca  picatura de ulei de arbore de ceai pus pe vata si bagat in ureche poate face minuni; in cazul nostru asa a si fost; evolutia a fost incredibil de buna doar cu acelasi ulei: de arbore de ceai;

Aromaterapia despre care in urma cu o luna nu stiam mai nimic a venit in sprijinul meu si al copilulul meu.

Hotarasem imediat dupa seminar impreuna cu colega mea sa o rugam pe doamna doctor Laur sa vina din nou la Cluj sa ne vorbeasca mai mult despre aromaterapie si sa ne impartaseasca mai mult din informatiile pe care le detine.  Ea a raspuns pozitiv invitatiei noastre iar acum ne bucuram de prezenta ei concretizata intr-un curs de aromaterapie creat special pentru nevoile noastre de incepatoare in ale aromaterapiei dar si pentru nevoile noastre de mamici dornice sa incerce o varianta naturala pentru prevenirea si terapia unor afectiuni ale copiilor lor cum sunt cele care vin in sezonul rece: viroze,  otite,  adenoidite,  precum si  cresterea imunitatii;

Sunt o fire rationala, medic pediatru instruit in medicina alopata. Recunosc ca am nevoie de dovezi si ca nu cred in panacee universale, dar cred in natura si in puterea ei vindecatoare. Stiu ca natura ne da tot ce are si stiu ca noi suntem prea surzi, orbi si insensibili sa o ascultam si prea ignoranti ca sa o respectam, dar mai stiu ca exista oameni care inca au informatii dar si dorinta de a ne transmite cunostintele lor, pentru sanatatea noastra. Sunt convinsa ca aromaterapia nu vindeca orice si nu scuteste un consult medical dar cred ca beneficiind de informatii corecte primite de la un expert cu ani de experienta in spate si studiu temeinic legat de tainele aromaterapiei putem sa evitam anumite boli sa castigam armonie interioara si sa ne facem viata mai buna.

Asadar: 10-11 octombrie la Cluj, Hotel Univers T.  intre orele 10-15, aromaterapia pentru  familiile cu pitici cu Angelica Laur, singurul medic din Romania specializat pe aromaterapie.

Pentru inscrieri scrieti un mail pe contact@burticamea.ro si la numarul de telefon 0748-833.563

Sa fiti veseli si sa scapati sau mai bine, evitati racelile de toamna…

Gasiti evenimentul pe Facebook, apasand link-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/events/547634522053624/

Dr. Angela Laur, are o vasta experienta acumulata in cei 14 ani de cand activeaza in domeniul aromaterapiei, fiind singurul medic aromaterapeut din Romania cu formare la facultatea de Medicina din Chisinau, cu stagii de pregatire in Franta si Sankt Petersburg.

Un articol de:

teodora catinas
Dr. Teodora Catinaș
  • medic specialist pediatrie
  • educator prenatal certificat Lamaze
  • consultant în alăptare IBCLC
  • trainer autorizat CNFPA

 

Be the first to write a comment.

Your feedback