Motto Burtica Mea

De vorba cu Brindusa Milasan

Brindusa Milasan. Cum poate oare un simplu nume să conțină în el atâta speranță, bunătate, calm… Când spun Brindusa Milasan văd empatie, văd un loc de sprijin din care pleci plin de speranță!

Brindusa_Milasan

Ca orice viitoare mamă care își ia rolul în serios Brîndușa s-a pregătit temeinic pentru întâlnirea cu copiii ei. Așa am cunoscut-o noi, participând la cursurile prenatale din cadrul centrului nostru. Dar un start, fie el și foarte bun, nu asigură câștigarea cursei. Tocmai de aceea Brîndușa a căutat antrenori care să o ajute să iasă victorioasă în cursa vieții de părinte.  Iată cum ne povestește ea despre acest aspect al vieții ei:

Cand fiica mea avea 1 an am descoperit Aware Parenting.  M-am simtit atat de usurata, ca si cum un bolovan s-a ridicat de pe umerii mei, cand am aflat despre motivele pentru care copiii plang si despre cum ascultarea este vindecatoare. Am inceput sa implementez Aware Parenting in viata noastra si a fost minunat. Din dorinta de a impartasi aceasta abordare si cu alti parinti, in anul 2015 m-am certificat ca si instructor Aware Parenting.

In acelasi an am descoperit Hand in Hand Parenting, aceasta abordare fiind in concordanta cu lucrurile pe care le sustineam deja. Suportul, sprijinul pe care il ofera Hand in Hand Parenting a fost salvator pentru mine la momentul acela, fiind partea care lipsea, asa ca am decis sa ma inscriu in programul de certificare ca si instructor Hand in Hand Parenting, incheiat cu succes in 2016. 

Cred ca e extrem de important sa ne construim propriul sistem de suport, fara de care nu putem sa ne pastram echilibrul si sa fim parintii care ne dorim. Hand in Hand Parenting a facut acest lucru posibil pentru mine, contribuind la fericirea si armonia din familia mea, lucru care mi-l doresc si pentru altii.

Sunt recunoscatoare pentru ca am decoperit Hand in Hand Parenting si pentru modul extraordinar in care mi-a imbogatit viata. ”

Poate vă întrebați ce e Hand in Hand Parenting, sau de ce e atât de minunat?  Cum poate să îi ajute pe părinți să fie mai buni? Am să o las pe Brindusa Milasan sa răspundă la această întrebare.


Hand in Hand Parenting ofera cinci instrumente care te ajuta sa faci fata provocarilor zilnice, avand astfel o modalitate concreta prin care sa raspunzi si sa gestionezi situatia.  Instrumentele propuse sunt validate stiintific, par simple, dar sunt extrem de puternice, adoptarea lor intarind relatia cu copiii, ajutandu-ne sa ne conectam, sa avem o relatie de atașament sigur cu copilul/copiii nostri.

Parteneriatul de ascultare (Listening Partnership), unul dintre instrumentele propuse de Hand in Hand Parenting, pentru mine a fost salvator. M-a ajutat in perioada in care pierdusem pe cineva foarte drag, m-a ajutat sa imi dau seama ca nu pot sa imi cresc copiii asa cum doresc daca nu am grija de mine, mi-a oferit suportul de care aveam nevoie si ma ajuta zi de zi sa devin un parinte mai bun.”

 

 

Fiindcă îi place să ofere sprijin, să fie de ajutor, Brindusa Milasan s-a hotărât să nu țină doar pentru ea tot ce a învățat în cadrul formării ei, iar noi ne-am bucurat că îi putem oferi un cadru în care să ofere un real suport părinților și nu numai. Iată ce ne spune Brindușa despre munca ei cu părinții:

”Activitatea mea de pana acum include initierea  unui grup de suport  pentru parinti,  intalnirile lunare aducandu-mi satisfactii imense. Am început prin inițierea unui grup de suport în cadrul Centrului Burtica mea din dorinta de a ajuta si  sprijini parintii in aceasta munca minunata si grea pe care o fac.

De asemenea, am susținut mai multe cursuri, seminariii si prezentari bazate atat pe Aware Parenting cat si pe Hand in Hand Parenting.

E minunat sa vad deschiderea cu care parintii vin, increderea acordata, sa vad cum se lumineaza la fata cand totul capata sens, sa primesc feedback  si sa stiu ca se bucura mai mult de clipele petrecute impreuna cu copiii lor.”


Dar Brindusa Milasan nu se oprește aici, are planuri minunate și ne bucurăm pentru ele.  Ne bucurăm de seminarul pe care l-a pregătit pentru părinți și așteptăm cu nerăbdare cursurile și workshop-urile care le are în plan, astfel încât fiecare părinte să aibă acces la informațiile de care are nevoie și să primească suportul meritat!

UPDATE:
Pe lânga neobosita ei activitate, Brindusa Milasan ne surprinde cu o conferința adresată părinților: Disciplina fara pedepse sau recompense, cu un invitat special – Dr Aletha Solter!

Iar pentru cititorii nostri Brindusa a pregatit un pret special 250 ron (redus de la 330 ron), folosind codul #Burticamea in sectiunea Mesaj a formularului de inscriere!

Aletha Solter si Brindusa Milasan

În loc de încheiere, iată așteptările pe care le are Brindusa de la viitor:

Imi doresc ca tot mai mulți parinti sa participe si sa vada beneficiile unui parentaj bazat pe conectare, respect si dragoste, si sa se bucure tot mai mult de viata de parinte.

 

  

Brindusa Milasan este instructor certificat Hand in Hand Parenting si Aware Parenting. Locuieste in Cluj-Napoca, Romania impreuna cu sotul ei si cei doi copii (o fata si un baiat).
Brindusa militeaza pentru ascultarea sentimentelor si lacrimilor copiilor, vazand in sentimente prietenii nostri. De asemenea, ii face placere sa aduca mai multa joaca, distractie si conectare in viata de familie, pentru a ajuta parintii sa depaseasca situatiile dificile ( probleme legate de rutinele zilnice, somn, separare, rivalitati intre frati).
Viata de parinte i-a adus numeroase provocari, dar si oportunitatea de a creste alaturi de copiii ei. Ea considera provocarile parentale drept oportunitati de transformare si crestere.
Abordarea Hand In Hand Parenting i-a oferit o comunitate si suportul necesar, permitandu-i sa vindece rani vechi si sa faca posibil ca ea sa spuna “ Nu-mi amintesc ultima data cand am tipat sau mi-am pierdut cumpatul”.
Brindusa este pasionata in a sustine parintii in calatoria lor, sa aiba grija de ei insisi, sa se dezvolte si sa devina parintii care isi doresc sa fie. Ea este hotarata sa ajute parintii sa se bucure din nou de rolul de parinte.
Brindusa sustine prezentari, workshop-uri, cursuri, conduce grupuri de suport si ofera consultatii pentru parinti. Va puteti conecta cu Brindusa Milasan pe Facebook sau prin email.

 

 

 

 

 

Be the first to write a comment.

Your feedback