Motto Burtica Mea

Săptămâna Mondială a Alăptării – Cluj Napoca, 2017

   Saptamana mondiala a alaptarii

Alăptarea e un dar și un drept, un privilegiu și o necesitate în același timp, e hrană împletită cu dragoste, e o relație … și oricâte cuvinte aș folosi, nu aș putea cuprinde pe deplin toate beneficiile ei, atât pentru mamă cât și pentru copil.
Într-o țară în care doar 12.6% din mame alăptează exclusiv în primele luni de viață, necesitatea informării corecte înainte de naștere e imensă. Iar de cele mai multe ori, pentru ca alăptarea să fie un succes, e nevoie de sprijinul consultantului în alăptare.

De aceea, sărbătorim an de an Saptamana Mondiala a Alaptarii și încercăm să oferim mamelor și viitoarelor mame, informațiile necesare pentru a depăși obstacolele ce pot sta în calea unei alăptări de succes.

Ne bucurăm că am ajuns în al 4-lea an de organizare a evenimentelor prilejuite de Saptamana Mondiala a Alaptarii și an de an numărul vostru, al părinților gata să facă orice pentru ca bebelușul lor să primească acest aur viu – laptele matern, a crescut și interesul vostru ne-a dat avânt să pregătim și în acest an evenimente speciale!

DSC_3355

Suntem onorați să vă punem la dispoziție întreaga experiență adunată de specialiștii noștri în cei aproape 9 ani de activitate (primele cursuri de alăptare au fost susținute de Dr Teodora Cătinaș în anul 2008, continuând cu Dr Ioana Măguran – 2009, Dr Andreea Fersigan – 2014).

La evenimentele din acest an veți avea ocazia să vă bucurați de expertiza celor 3 consultanți acreditați IBCLC: Dr Teodora Cătinaș, Dr Andreea Fersigan, Dr Ioana Măguran. Împreună, ele consultă zeci, poate chiar sute de mame, în fiecare an, în dorința de a le ajuta să depășească orice obstacol ar avea în calea alăptării. Și mai mult, munca lor nu s-a oprit aici, ele implicându-se și în formarea viitorilor consultanți în alăptare. Iar formarea lor profesională e una continuă, participând la importante conferințe de specialitate, pentru a putea oferi și mai mult sprijin în alăptare.

 

Echipa Burtica Mea și invitații - 2016

Echipa Burtica Mea și invitații – 2016

 

Iată și programul evenimentelor organizate de centrul nostru în Saptamana Mondiala a Alaptarii din acest an:

Vineri – 4 August 2017, ora 18.30 – 20.30

De ce este atât de important să alăptez?
Despre importanța și beneficiile alăptării atât pentru dezvoltarea bebelușului cât și pentru sănătatea mamei.

Atașarea și poziționarea bebelușului la sân.
Aspecte teoretice și demonstrație practică pentru fiecare participant.

 

Evenimentul este susținut de specialiștii de la centrul nostru, consultanți IBCLC: Dr. Teodora Cătinaș, Dr. Andreea Fersigan, Dr. Ioana Măguran.

Nr. Locuri:  25

Participarea este GRATUITA .

Sâmbătă – 5 August 2017, ora 10.00 – 14.00

Alăptarea – o cursă cu obstacole?

În cadrul acestui eveniment vom aborda următoarele teme:

  • Ce facem când alăptarea doare?
  • Furia laptelui – obstacolele din primele zile
  • Prevenirea canalelor blocate si a mastitei
  • Exista alaptare dupa cezariana?
  • Pompa de sân- prieten sau dușman?
  • Sesiune de întrebări și răspunsuri

Seminarul este susținut de specialiștii de la centrul nostru, consultanți IBCLC: Dr. Teodora Cătinaș, Dr. Andreea Fersigan, Dr. Ioana Măguran.

Nr. max participanti : 25

Contributie : 50 Ron / persoana

 

Luni – 7 August 2017, ora 18.30 – 20.30

Înțărcarea cu blândețe. Autoînțărcarea
În cadrul acestui grup de suport vom vorbi despre înțărcarea ghidată de mamă dar și despre autoînțărcare. Vom discuta despre motivațiile înțărcării, vă vom împărtăși din experiența noastră cu înțărcarea și autoînțărcarea și vom veni cu sfaturi care să vă ajute să aveți o încheiere frumoasă a acestei minunate etape!

Grup de suport coordonat de dr Teodora Cătinaș (IBCLC), dr Ioana Măguran (IBCLC), Miriam Neagoe.

Nr. Participanti : 12

Contributie : 30 RON / persoana

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pentru a participa la Saptamana Mondiala a Alaptarii vă rugăm să completați formularul de mai jos:
https://goo.gl/forms/OBi69ulo1E6CGHel1

Întâlnirile vor avea loc la noua locație din cartierul Bună ZIua, str  Stefan Luchian nr 2, et. 2.

 

Fiindcă locurile sunt limitate la fiecare întâlnire și ne dorim ca un număr cât mai mare din cei care doresc să poată participa, vă rugăm frumos să ne anunțați atunci când apar situații ce împiedică prezența dvs la eveniment (email la contact{at}burticamea.ro sau telefonic la 0754-339.247).

Vă așteptăm cu surprize și momente speciale alături de membrii echipei noastre!

Feedback

  Comments: 1

Your feedback