Motto Burtica Mea

Proiecție film despre alăptare

Ați urmărit vreodată un film despre alăptare?
Probabil că majoritatea ați răspuns NU. Pentru că e atât de greu să găsești un film despre alăptare! E greu și să găsești un film în care alăptarea e parte integrantă a vieții.

Unii ar spune că alăptarea nu vinde, nu aduce profit. Cu toate acesta, alăptarea contribuie atât de mult la sustenabilitatea vieții, și dincolo de dreptul și nevoia fiecărui bebeluș de a se bucura de lapte matern, noi, ca și rasă umană ar trebui să promovăm și susținem alăptarea, pentru că ea, alăptarea e fundația vieții.

 

De ce un film despre alăptare?
Pentru că dincolo de teorie, de cursuri despre alăptare (foarte utile și necesare de altfel),  mamele și viitoarele mame au nevoie să vadă alăptarea – e cel mai bun mod de a o învăța.
Fiindcă deși alăptarea e naturală, firească, ea se și învață.

Afis film despre alaptare

Breastmilk – The movie este un film despre alăptare. produs de  Dana Ben – Ari și regizat de Ricki Lake și Abby Epstein.

Cu un umor neașteptat și o cameră de filmat ce nu se rușinează, cu o doză de vinovăție și o alta de durere, filmul acesta își asumă neobișnuitul risc de a examina ce înseamnă cu adevărat laptele matern.

Filmul încearcă să ne introducă în viața părinților obișnuiți, părinți ca fiecare dintre noi, a realităților zilnice care gravitează în jurul alăptării. Pentru că adeseori știm atât de bine teoria, dar realitățile vieții zilnice ne pot împovăra și pune piedici când vine vorba despre alăptare.

Adeseori ni se spune că laptele matern e mai bun. Mai bun pentru mame, mai bun pentru bebeluși, mai bun din punct de vedere nutrițional, mai bun pentru sănătate, creștere, societate. Mulți acceptă acest adevăr și totuși sunt atât de puține mamele care reușesc să alăpteze exclusiv până la vârsta recomandată de 6 luni și dincolo de ea. De ce e nevoie pentru ca acest fapt să se schimbe?

Vă invităm să fiți alături de noi la proiecția acestui film despre alăptare!
Joi – 20 iunie la Cinema Mărăști vom vorbi despre alăptare cu invitații noștri (Dr. Teodora Cătinaș, medic pediatru și consultant IBCLC, Dr. Ioana Alina Măguran, medic specialist medicina de familie, medic rezident neonatologie și consultant IBCLC).

Participarea e gratuită dar se face pe bază de înscriere:

  • prin sms la 0754 339.247 (specificați ”film”, numele dvs., dacă veniți însoțit(ă))
  • sau prin completarea formularului de înscriere.

Vom viziona împreună acest film despre alăptare, vom răspunde la întrebări și vom avea și o tombolă cu premii surpriză! (Facebook event)
Despre premii vă spunem doar atât: Isara (o companie clujeană producătoare de sisteme de purtare a bebelușului ergonomice, premiată internațional) va fi unul dintre sponsori!

Mulțumim și Primăriei Cluj Napoca, Centrului de Cultură Urbană și Centrului de Cultură Urbană – Cinema Mărăști pentru că găzduiesc proiecția acestui film despre alăptare.

Acest eveniment nu ar fi fost posibil fără sprijinul Asociației Consultanților în Lactație din România  alături de care luptăm zi de zi pentru normalizarea alăptării!

Vă lăsăm aici câteva secvențe din Beastmilk – The movie, un film despre alăptare, așa cum se întâmplă ea.

Be the first to write a comment.

Your feedback